zonsondergang slider.png zomerhockey slider.png Doeken strawberries 1 beter.png banner-20200911-01.png webshop slider KHC S 28122020.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Jeugd

Zodra de kinderen 11-tal hockey in de ABCD-lijn gaan spelen vallen ze onder de categorie jeugd. In deze categorie wordt het onderscheid tussen prestatie- en recreatie hockey duidelijker. De prestatiehockey teams (lijnteams) zijn het eerste en soms ook het tweede team in een lijn. De andere teams zijn de recreatieteams.

Indeling in prestatie en recreatiehockey-teams
Van prestatieteams wordt hoge inzet verwacht. Deze teams worden ingedeeld met de op dat moment beste hockeyer(sters) uit die lijn, waarbij vooral op techniek, inzet, samenspel, snelheid en inzicht wordt gelet. De overige kinderen worden ingedeeld in de recreatieteams, waarbij ook vriendschappen worden meegewogen bij de indeling.

De indeling van de teams heeft als doelstelling dat het team een leuk competitiejaar gaat meemaken. Dit houdt in dat het team wordt ingedeeld bij teams die ongeveer even sterk zijn. Voor de eerste teams is hierbij de doelstelling dat dit 1e klasse of hoger is.

Selecties en spelervolgsysteem
Gedurende het jaar worden de spelers gevolgd in hun voortgang. Trainers, coaches en beoordelaars vullen een aantal maal per jaar het spelrvolgsysteem in waarbij gelet wordt op de aspecten inzet, inzicht, techniek, snelheid en samenspel. Aan het eind van het seizoen zijn er selecties voor teams waar de indeling voor het komend seizoen nog niet van bekend is. In één of meerdere selectietrainingen wordt nogmaals nauwkeurig naar de aspecten gekeken door beoordelaars. Samen met de andere gegevens uit het volgsysteem wordt daarna ingedeeld.

Wedstrijden en wedstrijdtenue
De ABCD 11-tallen spelen op zaterdag.

Tijdens de wedstrijden is het verplicht het wedstrijdtenue te dragen (rood shirt, groene broek of rok, rode kousen). Dit tenue is te koop bij Huyg Sport in de Cronjéstraat in Haarlem. Verder wordt bij wedstrijden kunstgrasschoenen (zachte noppen), scheenbeschermers (verplicht) en een bitje (verplicht) gedragen.

Trainingen
Tijdens de training dragen kinderen sportkleding, kunstgrasschoenen (zachte noppen), scheenbeschermers (verplicht) en een bitje (verplicht). En niet te vergeten een hockeystick!

Meer weten?
In de brochure Help mijn kind zit op hockey vind je meer informatie over wat er allemaal bij komt kijken als je kind op hockey zit.

Je kunt ook contact opnemen met de Jeugd Commissie. Deze commissie doet het volgende:
  • Is aanspreekpunt voor ouders, coaches en teambegeleiders van jeugdleden
  • Ondersteunt coaches en teambegeleiders
  • Deelt de teams in
  • Organiseert spelleiders avonden
  • Organiseert coach/teambegeleiders avonden

De Jeugd Commissie is per mail bereikbaar via [email protected]