webshop slider KHC S 28122020.png zomerhockey slider.png Doeken strawberries 1 beter.png zonsondergang slider.png banner-20200911-01.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Geschiedenis

Strawberries werd op 16 november 1929 opgericht door een aantal leerlingen van de Rijks HBS in Velsen. De vereniging dankt haar naam aan de aardbeienvelden in en rondom Beverwijk. De eerste wedstrijden werden gespeeld op een oud voetbalveld van staalfabriek Hoogovens (nu Tata Steel).

Nadat de Nederlandsche Hockey en Bandy Bond in 1930 Strawberries officieel had toegelaten als lid, begon de club aan een zwerftocht door Beverwijk. De club verhuisde naar een veld aan de Baanstraat en niet veel later werd de overstap gemaakt naar een weiland van boer De Bie. Na een ruzie over het verwijderen van koeienvlaaien moest de vereniging weer verhuizen, ditmaal naar een veld achter hotel De Prins.

Na een fusie met de eveneens door leerlingen van de Rijks HBS opgerichte Velser Hockey Club maakte Strawberries in 1932 de overstap naar de zuidkant van het Noordzeekanaal. De vereniging kwam terecht op de velden bij Huis te Velsen in Driehuis, waar tegenwoordig de jongste woonwijk aan de Driehuizerkerkweg ligt.

Toen de Duitse bezetter in 1942 deze velden confisqueerde, zat er voor de leden niets anders op dan wederom op zoek te gaan naar een nieuwe accommodatie. Deze werd gevonden op het gemeentelijk sportpark in Heemstede, waarna de vereniging in 1943 verhuisde naar het terrein van het Provinciaal Ziekenhuis in Santpoort- Zuid. De velden hadden hier bijnamen als de Arena, de Prairie en het Paradijs.

In 1945 werd de naam van de vereniging gewijzigd in Kennemer Hockeyclub Strawberries. Toen de gemeente Velsen in 1946 Landgoed Schoonenberg kocht en een deel hiervan omdoopte tot sportpark, kreeg Strawberries twee velden te huur aangeboden aan de kant van de Driehuizerkerkweg, naast het Gymnasium Felisenum.

In 1954 vond de laatste verhuizing tot nu toe plaats, naar de huidige locatie aan de Waterloolaan. In de eerste jaren moest er nog omgekleed worden in de Kapberg, totdat in 1957 een nieuw clubhuis in gebruik werd genomen. In 1985 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd. In 2005 is het tweede kunstgrasveld aangelegd en in 2010 zelfs een derde kunstgrasveld.

In 2012 werd het historische besluit genomen om een nieuw clubhuis te gaan bouwen, dat in september 2012 klaar was voor gebruik.