webshop slider KHC S 28122020.png zomerhockey slider.png zonsondergang slider.png banner-20200911-01.png Doeken strawberries 1 beter.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Musem is sinds 2017 het goede doel van Strawberries. Het logo van het bekroonde museum prijkt tot 2020 op de mouw van alle spelende leden.

Het kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie is tijdelijk gehuisvest aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis. In dit bescheiden onderkomen is een kleine presentatie van een deel van de vaste collectie te zien. Er is onvoldoende ruimte voor het tentoonstellen van de gehele vaste collectie van het Pieter Vermeulen Museum. Maar het hele jaar door zijn er tijdelijke wisselende tentoonstellingen die altijd een echt doe- en ontdek-karakter hebben. 

Het museum staat niet alleen bekend om deze leuke wisselende tentoonstellingen maar ook vanwege de gezellige activiteitenmiddagen met o.a. de knutselworkshops.Een deel van de collectie van opgezette dieren wordt gebruikt om het museum, afhankelijk van de activiteiten, aan te kleden. Het hele jaar door biedt het museum verschillende (knutsel)activiteiten aan. Zo is er bij de balie een knutselpakketje te koop dat aansluit bij het seizoen of de tentoonstelling zodat er naast een bezoek aan de tentoonstelling ook geknutseld kan worden.

Het Pieter Vermeulen Museum bestaat sinds 1952. In dat jaar schenkt Frits Vermeulen een natuurhistorische verzameling aan de inwoners van Velsen.Pieter Vermeulen (1843-1922) was onderwijzer. Behalve een echte onderwijzer was hij natuurliefhebber en verzamelaar. Zijn zoon Frits (1870-1964) zette deze liefde voort. Hij was een verwoed verzamelaar van, onder andere, schelpen.

Meer over de geschiedenis van het museum vindt u in het boekje ‘Belangstelling voor het schone – 50 jaar Pieter Vermeulen Museum IJmuiden’, dat te koop is in de museumwinkel.