Doeken strawberries 1 beter.png webshop slider KHC S 28122020.png banner-20200911-01.png zonsondergang slider.png zomerhockey slider.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Arbitrage

Fluiten op zaterdag en zondag
Door het grote aantal jeugdteams dat speelt op zaterdag ligt er een enorme druk op de beschikbare scheidsrechters, vooral in de hogere categorieën. In totaal moeten er gedurende het seizoen alleen al voor 700 jeugdwedstrijden scheidsrechters worden ingepland.

Dit betekent dat alle A-jeugdspelers gedurende het seizoen tenminste drie keer fluiten. De Arbitragecommissie deelt ieder team voor een aantal wedstrijden in. De coach wijst vervolgens de spelers aan die moeten fluiten. Bij overige wedstrijden worden scheidsrechters aangewezen door de Arbitragecommissie

Wij kunnen dus continu enthousiaste vrijwilligers gebruiken die op zaterdag of zondag een wedstrijd willen fluiten. Je kunt je eventuele beschikbaarheid per mail aan ons aangeven ([email protected])
 
Op zondag zorgen in principe de thuisspelende teams zelf voor scheidsrechters. Een aantal wedstrijden wordt door de Arbitragecommissie ingedeeld uit de beschikbare vrijwilligers.

Opleiding
Een goede scheidsrechter is belangrijk voor het verloop van de wedstrijd. Daarom organiseren we twee keer per jaar een scheidsrechterscursus. Vanaf de B-jeugd wordt verwacht dat je de scheidsrechterscursus doet. Alle spelers in de A-jeugd moeten in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart.

De opleiding voor de B-jeugd bestaat uit drie avonden les en een examen op de vierde avond. Na het behalen van de scheidsrechterskaart worden nieuwe scheidsrechters nog één of twee keer begeleid bij het fluiten van hun wedstrijden.

Ouders en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom om de opleiding te volgen! Het is dan wel de bedoeling dat je, na het behalen van je scheidsrechterskaart een aantal keren per seizoen beschikbaar bent om te fluiten.

Handleiding en signalen clubscheidsrechters

Spelregels
Hockey is een sport die zichzelf continu probeert te verbeteren. Bijna ieder jaar veranderen er wel spelregels. De meeste actuele spelregels zijn altijd terug te lezen op de site van de KNHB. Aan het begin van het veldseizoen en aan het begin van het zaalseizoen organiseert de Arbitragecommissie een briefing om de scheidsrechters te informeren over de laatste ontwikkelingen.

Meer weten?
Stuur dan een mail naar [email protected]