webshop slider KHC S 28122020.png banner-20200911-01.png zomerhockey slider.png zonsondergang slider.png Doeken strawberries 1 beter.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Jongste Jeugd

Jongste jeugd is de categorie van 4 jaar totdat ze 11-tal hockey gaan spelen (9-10 jaar). Deze categorie kent per leeftijdsgroep de volgende indeling:

Funkey
Funkey is voor kinderen van 4 en 5 jaar (groep 1 en 2 basisschool). Er is een speciaal trainingsprogramma waar bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey wordt beoefend. Hierbij wordt ook de grove motoriek spelenderwijs ontwikkeld. Elke training bestaat uit één thema met vier oefeningen, zoals feestje, politie, circus en dierentuin. De groepsgrootte is maximaal acht kinderen per trainer. De trainers zijn ervaren hockeytrainers en speciaal opgeleid om Funkey trainingen te geven.

Kinderen dragen tijdens de Funkey training gewone sportieve kleding waarin ze zich gemakkelijk kunnen bewegen. Gebits- en scheenbescherming is niet nodig. Een eigen hockeystick is handig, eventueel is tijdens de training een stick te leen van de club.

Benjamins
Kinderen die voor 1 oktober 5 of 6 jaar zijn, worden ingedeeld bij de respectievelijk 1e jaars of 2e jaars Benjamins. Hier leren de kinderen de beginselen van hockey. Benjamins trainen één keer per week (meestal vrijdagmiddag) en spelen nog geen officiële wedstrijden. Wel proberen we in het voorjaar met omliggende clubs vriendschappelijke oefenwedstrijden te organiseren.

F-jeugd
Kinderen die voor 1 oktober 7 jaar zijn worden ingedeeld bij de F-jeugd. De F-jeugd traint twee keer per week (meestal woensdag- en vrijdagmiddag). Er worden officiële wedstrijden gespeeld in zogenaamde drietallen.

E-jeugd
Kinderen die voor 1 oktober 8 of 9 jaar zijn worden ingedeeld bij de E-jeugd. E-jeugdspelers trainen twee keer per week (meestal woensdag- en vrijdagmiddag). Er wordt zestal en soms al achttal hockey gespeeld.

Wedstrijden en wedstrijdtenue
Vanaf de F-jeugd wordt gespeeld in de officiële competitie van de KNHB. De Jongste Jeugd speelt meestal op zaterdagochtend.

Tijdens de wedstrijden is het verplicht het wedstrijdtenue te dragen (rood shirt, groene broek of rok, rode kousen). Dit tenue is te koop bij Huyg Sport in de Cronjéstraat in Haarlem. Verder wordt bij wedstrijden kunstgrasschoenen (zachte noppen), scheenbeschermers (verplicht) en een bitje (verplicht) gedragen.

Trainingen
Tijdens de training dragen kinderen sportkleding, kunstgrasschoenen (zachte noppen), scheenbeschermers (verplicht) en een bitje (verplicht). En niet te vergeten een hockeystick!

Meer weten?
In de brochure Help mijn kind zit op hockey vind je meer informatie over wat er allemaal bij komt kijken als je kind op hockey zit.

Je kunt ook contact opnemen met de Jongste Jeugd Commissie. Deze commissie doet het volgende:
  • Is aanspreekpunt voor ouders, coaches en teambegeleiders van jongste jeugdleden
  • Ondersteunt coaches en teambegeleiders
  • Deelt de teams in
  • Organiseert spelleiders avonden
  • Organiseert coach/teambegeleiders avonden

De Jongste Jeugd Commissie is per mail bereikbaar via [email protected]