Doeken strawberries 1 beter.png webshop slider KHC S 28122020.png zomerhockey slider.png zonsondergang slider.png banner-20200911-01.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Senioren

Strawberries heeft op dit moment vijf damesteams, vier herenteams, drie veteranenteams en een grote groep trimhockeyers. Leden die op 1 oktober van het betreffende seizoen 18 jaar of ouder zijn, zijn senior lid. De competitiewedstrijden van de senioren worden op zondag gespeeld. 

Indeling 
Binnen de senioren is er ruimte voor prestatiegericht en recreatief hockey. Bij Dames 1 en Heren 1 ligt de nadruk op de prestatie. Momenteel speelt Dames 1 in de tweede klasse en Heren 1 in de derde klasse. Naast het nodige talent wordt in deze teams een grote inzet verwacht. Aan het begin van ieder seizoen vindt een selectie plaats door de trainers van Dames 1 en Heren 1. De tweede teams fungeren als opleidingsteam voor de eerste teams.

Naast de prestatiegerichte teams zijn er recreatieve teams. Bij deze teams ligt de nadruk niet alleen op het hockey en het presteren, maar ook op de gezelligheid. De teams worden in samenspraak met de aanvoerders, de trainers en de elftalcommissies samengesteld waarbij geprobeerd wordt rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren van de spelers. De recreatieve teams trainen in principe een keer per week.

Jong senioren competitie
De stap van junioren naar senioren kan heel groot zijn. Niet alleen spelen de senioren op zondag, ook wordt van een seniorenteam meer zelfstandigheid verwacht. Om de overgang van junior naar senior te vergemakkelijken heeft de KNHB de jong seniorencompetitie geïntroduceerd. Een competitie waaraan teams kunnen meedoen die hoofdzakelijk bestaan uit speler tussen de 18 en de 21 jaar oud. Nieuwe (jong) seniorenteams van Strawberries worden de eerste twee jaar extra begeleid. 

Veteranen 
Senioren die voor 1 oktober van het betreffende seizoen 35 jaar zijn mogen deelnemen aan de veteranencompetitie. Voor dames ligt deze leeftijdsgrens op 30 jaar. Het is overigens geen verplichting om als senior door te stromen naar de veteranen. Strawberries heeft momenteel geen dames veteranenteam, maar dit is wel benoemd als ambitie.

Vragen?
Voor meer informatie kun je een mail sturen aan [email protected]