zomerhockey slider.png Doeken strawberries 1 beter.png zonsondergang slider.png webshop slider KHC S 28122020.png banner-20200911-01.png
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Zaalhockey

Zaalhockey is een leuke afwisseling in de winter en ook zeer leerzaam. De handelingssnelheid, techniek en tactiek gaan in deze periode enorm vooruit. Er wordt ook wel gezegd dat zaalhockey de beste voorbereiding op de 2e seizoenshelft op het veld is.

Jeugdspelers die geen zaalcompetitie spelen, spelen vanaf half januari op het veld de Midwintercompetitie (als het weer het toelaat). Om complete teams te vormen kan het voorkomen dat spelers tijdens de Midwintercompetitie in een ander team spelen.

Wedstrijden
Het zaalhockeyseizoen loopt vanaf het eerste weekend in december tot half februari. De wedstrijddagen voor de jeugd zijn op zaterdag of zondag, de senioren spelen op zondag. Ieder team speelt ongeveer vijf weekenden en per weekend worden twee wedstrijden gespeeld.

Het wedstrijdschema wordt in november op de website gepubliceerd.

Trainingen
Alle jeugdteams trainen ongeveer zes keer in de zaal. Het trainingsschema en de locaties worden in november op de website gepubliceerd. De locaties waar meestal wordt getraind maar zijn Het Polderhuis in Velserbroek, en de sporthallen IJmuiden-Oost en Zeewijk in IJmuiden.

Materiaal
Voor zaalhockey heb je het volgende nodig:
  • Zaalstick
  • Zaalschoenen met lichte zool
  • Voor keepers: zaalgespen en eventueel hoezen (worden beschikbaar gesteld door de club)

Let op! De keepersspullen zijn te leen en moeten aan het einde van het zaalseizoen weer worden ingeleverd bij de Zaalcommissie.

Contributie zaalhockey
Voor zaalhockey is een aparte contributie verschuldigd. De kosten zijn EUR 70,00 per speler. Deze contributie wordt op de gebruikelijke manier per incasso geïnd.

Opgeven
Zaalhockey is verplicht voor alle eerste selectieteams. Eventuele tweede selectieteams en overige teams zijn niet verplicht aan de zaalcompetitie mee te doen. Spelers die mee willen doen geven zich individueel op bij de coach. De coaches melden individuele spelers of een compleet team aan bij de Zaalcommissie.

Teamindeling
De Zaalhockeycommissie deelt de teams in. Om complete teams te vormen kan het voorkomen dat spelers tijdens de zaalcompetitie bij een ander team worden ingedeeld dan waarmee op het veld wordt gespeeld.

Opfriscursus scheidsrechters
Iedereen die zijn scheidsrechtersdiploma heeft behaald, heeft ook de zaalhockeyregels geleerd. Om het geheugen op te frissen, organiseert de Arbitragecommissie voor alle scheidsrechters een avond waar uitleg gegeven wordt over de zaalregels. De datum wordt via de website bekend gemaakt.

Zaaldienst
Elk team heeft minimaal één keer zaaldienst. De coach wijst twee personen (ouders/volwassenen) aan die tijdens de zaaldienst de wedstrijdtafel bemannen.
Als zaalleiding ben je verantwoordelijk voor de speellocatie, het wedstrijdverloop en het toezien op het invullen van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van het DWF, zaalleiders zien er op toe dat het invullen ook gebeurt.

Binnenkort zaalleider? Bekijk hieronder de instructiefilmpjes.
Informatiebijeenkomst
Voor alle trainers, coaches, geïnteresseerde ouders en spelers wordt er een informatiebijeenkomst gehouden waarbij alle zaken rondom zaalhockey wordt besproken.

Handige info
@zaalhockey (het Twitteraccount over zaalhockey in Noord-Holland)

Achter de inlog van deze site vind je nog meer handige documenten voor o.a. coaches en zaalleiders. Zie inloggen>Club>Documenten>Zaalhockey.

In onderstaand filmpje worden de verschillen tussen veldhockey en zaalhockey uitgelegd (met dank aan HV Weert).Meer weten?
Neem dan contact op met de Zaalcommissie via [email protected]