Hockey (109 of 175).jpg 14976681_1683012315345754_8221630968384198776_o.jpg 14940026_1683013525345633_9059045724972224366_o.jpg Hockey (45 of 175).jpg strawberries3.jpg pieter03.png hockey (164 of 233).jpg Hockey (78 of 175).jpg
Mijn Team
Wedstrijden
Jeugd
Senioren

Nieuwsbrief September 2018

22-9-2018 | Bestuur
Van het Bestuur 
Maandag 24 september is de ALV van KHC-Strawberries. Hier wordt u verteld hoe het in het seizoen 2017-2018 is vergaan met de club en wat er voor 2018 – 2019 staat te wachten. Tevens neemt een 3-tal bestuurders afscheid en zullen er nieuwe leden benoemd worden. Vanaf 19.30 uur is het clubhuis open en de ALV zal starten om 20.00 uur. Wilt u mee beslissen over de koers van de club, laat u dan horen. 

Van de Evenementen commissie 
De evenementen commissie is op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij de volgende evenementen: Sinterklaasviering en het familie/vrienden toernooi. Heb je interesse om te helpen, stuur dan een mail aan [email protected] 

Van de Jongste Jeugdcommissie! 
We kijken terug op een geslaagde en goed bezochte informatieochtend voor de Jongste Jeugd op zaterdag 1 september. Tijdens de informatieochtend is de vraag gesteld of er ook gelegenheid wordt geboden om meer technische informatie te krijgen over het hockeyspel van vooral de E-6 en E-8 tallen. Als hier behoefte aan is onder de coaches en of ouders dan kan dit geregeld worden. We vragen u dit via [email protected] aan te geven. Bij voldoende aanmeldingen organiseren we hiervoor een informatie moment. We verwijzen in dit verband ook naar de website van de KNHB waar ook hele bruikbare informatie over de spelegels en andere tips te vinden zijn. 

Binnenkort start de Jongste Jeugdcommissie met de voorbereidingen voor verschillende JJ evenementen. Mogen wij u alvast attenderen op het feest van Sinterklaas op woensdagmiddag 28 november. Maar ook het Oliebollentoernooi in de zaal op zondag 16 december? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om ons bij een van deze evenementen te helpen! Doet u gezellig mee en meldt u aan via [email protected] Heeft u zelf leuke ideeën voor evenementen voor onze jongste jeugdspelertjes, laat u dit ons dan weten? 

Van de Sponsorcommissie 
Sanne Schaafsma gaat voor in ieder geval 1 jaar zitting nemen in de sponsorcommissie 

Sponsor Uitgelicht 
In de rubriek Sponsor Uitgelicht is het dit keer de beurt aan een bedrijf dat al vele jaren verbonden is aan KHC Strawberries. Makelaardij Van Waalwijk Van Doorn is een van de trouwste sponsors van de club. Al jarenlang kun je de borden met daarop het logo van het familiebedrijf langs de velden zien hangen. Jan Karel van Waalwijk van Doorn is sinds 1994 werkzaam bij het bedrijf en is ook lid van onze hockeyclub. 

Kenmerkend voor het bedrijf is volgens Jan Karel de servicegerichtheid op het gebied van bemiddeling bij aan- en verkoop en taxaties van woningen. "Wij bestaan al drie generaties lang en kennen de markt zeer goed.” 

"Ons bedrijf beschikt over lokale kennis, drie vestigingen in Zuid-Kennemerland, maar liefst vijftien enthousiaste medewerkers en actieve deelname binnen diverse (sport)verenigingen in de gemeente Velsen.” Zo kan je het bedrijf ook kennen als naamgever van het jaarlijkse open tennistoernooi op LTC Brederode. De meeste hockeyers van Strawberries kennen Jan Karel al jaren. "Ik ben zelf begonnen op mijn zevende als hockeyer bij Strawberries.” 

Doordat Jan Karel al zo lang lid van de club is weet hij precies wat voor bijzondere club Strawberries is. "De gezelligheid en saamhorigheid kenmerken de club.” Nieuwe sponsors geeft hij als tip: "probeer het en ervaar de club en zijn fijne mensen!” 

Personal Hockey Coach 
Komend seizoen start Personal Hockey Coach op Strawberries. Personal Hockey Coach verzorgt extra techniektrainingen voor fanatieke jeugdspelers van 8 t/m 14 jaar. 

www.personalhockeycoach.nl 

Spelregelwijziging per 2018/2019
Sticks ook toegestaan bij de junioren 
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey eventueel tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen opgedaan met deze regel bij de senioren. Daarom wijzigt de KNHB haar standpunt met ingang van het nieuwe seizoen. Bovendien mag de hoge bal in alle junioren-categorieën wel gespeeld worden. Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018-2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB heeft de verwachting dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert, zoals dat ook bij de seniorenteams is gebeurd. De regelwijziging maakt tenslotte ook dat de regels bij de junioren aansluiten op het internationale spelreglement. 

Het spelreglement veldhockey wordt met ingang van het nieuwe seizoen aangepast en stelt met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende:
Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel. 
Voor de Jongste Jeugd blijft gelden dat de bal niet hoger dan kniehoogte mag worden gespeeld, anders volgt een vrije slag voor de tegenstander. 

Van uw aftredende secretaris. 
Zoals velen weten is dit mijn laatste jaar geweest als secretaris en ga ik verder als beheerder na de ALV. Ik heb het 2 jaar met erg veel plezier gedaan, ik was ook een secretaris "aparte” zal de voorzitter beamen. Ik heb de taak van secretaris op me genomen met de mededeling "ik doe alles maar notuleren doe ik niet” ik ben dan ook de enige secretaris die niet notuleert. Ik heb vooral de laatste maanden als erg druk ervaren door het gebrek aan vrijwilligers en de vele opzeggingen van vrijwilligers. Want buiten het secretaris zijn doe ik inmiddels al veel meer en veel te veel. De reden hiervoor is dat er te weinig vrijwilligers zijn en er weinig tot niet op oproepen wordt gereageerd. En dat kan niet, een club als Strawberries en geen enkele club in Nederland kan zonder vrijwilligers. De oud gedienden melden zich nu nog steeds als er iets gedaan moet worden, maar ook deze oud gedienden raken met de jaren op. Hebben minder binding als er geen kinderen meer hockeyen, maar hebben wel een Strawberries hart en melden zich dan maar weer om iets te doen. Maar het zou zo fijn zijn als er vers bloed en nieuwe ideeën op bepaalde plekken komen. Dit om de club vooruit te helpen en overeind te houden. Mocht u zich aangesproken voelen en zich in willen zetten voor een prachtig clubje met verschrikkelijk leuke kinderen en hele gezellige en leuke mensen. Stuur dan een mail naar [email protected] en dan kunnen we samen kijken waar je talenten ons allemaal het best zou helpen.